www.http.etc...
För er som vill surfa på nätet


Internet
Vad är internet och behöver jag veta alla dessa detaljer som är så tröttande. Om jag frågar någon kunnig person om internet så börjar denne nästan alltid att tala om http, www, protokoll och hur datorer kommunicerar med varandra. Allt det där är ju underbart för alla som drabbas av sjukdomen. Resten kan ju bara nöja sig med att använda internet.
Som tex Encyclopedia Britannica kanske världens bästa uppslagsverk är nu tillgängligt på nätet alldeles gratis.
Internet är som telefonen ett världsomspännande nät där man knappar in numret på tangentbordet istället för knappsatsen på telefonen. Har ni två pekfingrar i funktion så är ni kvalificerade. Mer behöver ni inte kunna!
Nå, som sagt, kan alla använda telefonen då kan ni också använda internet! Ordet sajt betyder sida eller en viss plats på internet.

Här är några adresser på internet.


The worlds oldest and largest Masonic research society, världens äldsta och största frimureriska forskningssamfund, inte illa. Det bästa är att alla har tillgång till det och varför inte knappa in ett medlemskap. Det finns också en välkomstvägg där Du kan lämna meddelanden.

freemasonry.org/psoc/

Den sajten behöver knappast någon presentation. Sajten är enkel klar och rak. Här kan du tex läsa om vem som är vad.

www.frimurarorden.se/

Här kan du beställa mat och få den hemsänd till dörren för 50 kr. Du kan knappa dig runt och provhandla för att titta på sortimentet. För varje vara du sätter i din korg eller vagn kan du hela tiden se hur mycket Du köpt för, elegant. Red har handlat och kan inte annat än rekommendera tjänsten.

parkhallen.nerikes.se

Försäkringskassan här kan du läsa om pension, värnplikten, bostadsbidraget mm. Det bästa är att du kan plocka hem de flesta blanketter du behöver, direkt över nätet.

www.fk.se

Riksskatteverket, bra för före- tagare som vill kolla det senaste. Här finns information som man kan behöva. Vad skattar jag när jag har sålt huset eller bostadesrätten, eller hur var det nu med det där med gåvor till barnen?

www.rsv.se

Anmäl din flyttning och få färdigtryckta adressändringslappar med den nya adressen. Dessutom får du den erforderliga informationen om vad du bör tänka på och det är inte oviktigt eftersom du enligt lag är skyldig att anmäla ny adress när du flyttar.

www.adressändring.se

Den bästa sökmotorn på Internet. Här kan Du söka efter allt.

www.google.com

Beställ biljetter till bion, teatern, konserten utan köer.

www.torget.se/biljett_direkt/

En titt på vägverkets sida rekom- menderas innan Du ger dig ut på vintervägar. Här kan Du kontrollera vägarnas tillstånd.

www.vv.se

Två fantastiska sajter för informa- tion fackstaff och Encyclopedia Britannica. Från fackstaff finns det länkar till Svenska akademins ordlista och du kan tom välja språk i viss del av sökningen. Jag knappade in mig till uppslagsverket Svenska invektiv, synd att jag inte gjorde det tidigare.

www.facstaff.bucknell.edu/rbeard/
www.britanica.com