in statu nascendi

Vår nyfödda tidskrift Kadenz tar nu, som man brukar säga, sina första stapplandesteg och Du bläddrar just nu i dess andra nummer. Som alla födslar har också vår varit smärtsam, men med smärtan är det som med ungdomen, den går rasande snabbt över. Man hade från SFMO:s sida till en början missuppfattat syftet med Kadenz, vilket just "in statu nascendi" ställde till en del förtret för oss.

Nu är emellertid alla missförstånd uppklarade hoppas vi och vi vill, för att skapa klarhet, än en gång betona att Kadenz är helt och hållet fristående från SFMO, såväl ekonomiskt som organisatoriskt. Vi arbetar helt ideellt och allt överskott går oavkortat till behövande, inga ersättningar eller löner utgår till Kadenz medarbetare.

Vi hoppas att detta vårt andra nummer, liksom de kommande, skall skänka Dig några stunder av glädje och avkoppling, något som vi aldrig kan få för mycket av. Förhoppningsvis kan Du också här finna ny och intressant information, kanske kan Kadenz rentav lära Dig något, men framför allt vill vi att Du skall finna den så stimulerande att vi får behålla Dig som prenumerant. Och Du, som inte redan är det, ges nu ytterilgare en chans att bli det, genom att utnyttja vårt bilagda inbetalningskort.

Spännande läsning, kan man med fog säga om Fredrik Wulz bok: "Das Mysterium
eines Freimaurergrabes", ur vars svenska version vi här får ett smakprov. Utmärkt underhållning ger oss också den nyblivne borgmästaren i Wadköping, Jan Mårtenson i sitt kåseri, liksom de fascinerande och högintressanta artilkarna av Hans Odöö och Kjell Lekeby. Visste Du förresten att man i Lahtis är så förutsende och kloka, när det gäller kulturell utveckling? Läs Folke Freunds artikel och du skall finna att våra svenska kulturpolitiker ligger långt, långt efter. Intressant är också Marcus Willéns lilla fina fundering om hur frimureriet kan se ut år 2099, liksom Fredrik Wults artikel "Vem är där"? Och vem hade an aning om att så många av våra jazzidoler var och är frimurare? Vi hoppas också att internetsidorna skall vara av stort intresse, skriv gärna till oss och säg vad Du tycker - ja det finns helt visst något för alla smakriktningar och allt behöver ju inte handla om frimureri. Det är just det som är vår filosofi....

Nu längtar vi alla till en solig och varm sommar, med många lata dagar i hängmattor, på badstränder, på sommartorp eller vad som behagas. Nästa nummer kommer ut i oktober månad med ett innehåll som vi hoppas skall intressera alla och i synnerhet Er som bor i Göteborg, så därför kära läsare, önskar vi Er alla en glad sommar och glöm inte Kadenz när Ni packar resväskan.

Väl mött i höst……